Najlepšia paradajková polievočka

Ingrediencie:

3 ks paradajkového pretlaku – najlepší je z Lidla v skle krásne tmavý a hustý

3 ks paradajok – V zime robím bez nich. Najlepšie sú domáce, tie kupované sú podľa mňa bez chuti.

2 menšie mrkvy

Vývar cca 2 dcl – ak nemáš vývar stačí trošku vody. Ja mám vývar v mrazáku takže vždy je poruke. Ak máte radšej polievku redšiu tak pridaj vodu/vývar podľa potreby.

Maslo -stačí poriadna lyžica

Tuhý syr – aký doma nájdeš. Ja používam eidam alebo gouldu.

Pečivo – hocijaký kúsok chleba alebo žemle

Na dochutenie soľ, čierne korenie a oregano. My milujeme pikantné, takže ešte čili.

Postup:

Skôr, ako začnem krájať zeleninu dám do hrnca rozpustiť maslo. Nakrájanú mrkvu a paradajky (ak mám) hodím na rozpálené maslo. Mrkvu nechám do hneda opiecť a po chvíľke pridám vývar. Mrkva krásne zmäkne a môžeme ju s tyčovým mixérom rozmixovať na jemnú kašu.

Hneď pridáme všetky pretlaky a miešame. Pozor polievka je dosť hustá a treba ju prikryť, lebo strieľa. ♥ Ja vždy do pohárov od pretlaku nalejem trosku vody a vypláchnem ich do polievky. Polievka aspoň trošku zredne a krásne vypláchne poháre. Pridáme všetky potrebné koreniny a necháme variť.

Kým sa polievočka varí spravíme na panvici a masle krutóny z pečiva, čo sme doma našli. Pečivo nakrájame na drobné kúsky a opečieme do chrumkava.

Polievku podávame s nastrúhaným syrom alebo nakrájaný na kocky spolu s krutónmi.

Dobrú chuť.♥

Mohlo by sa vám páčiť:

4 komentáre

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyZrušiť