Najlepšia paradajková polievočka
Ingrediencie:
3 ks paradajkového pretlaku – najlepší je z Lidla v skle krásne tmavý a hustý
3 ks paradajok – V zime robím bez nich. Najlepšie sú domáce, tie kupované sú podľa mňa bez chuti.
2 menšie mrkvy
Vývar cca 2 dcl – ak nemáš vývar stačí trošku vody. Ja mám vývar v mrazáku takže vždy je poruke. Ak máte radšej polievku redšiu tak pridaj vodu/vývar podľa potreby.
Maslo -stačí poriadna lyžica
Tuhý syr – aký doma nájdeš. Ja používam eidam alebo gouldu.
Pečivo – hocijaký kúsok chleba alebo žemle
Na dochutenie soľ, čierne korenie a oregano. My milujeme pikantné, takže ešte čili.
Postup:
Skôr, ako začnem krájať zeleninu dám do hrnca rozpustiť maslo. Nakrájanú mrkvu a paradajky (ak mám) hodím na rozpálené maslo. Mrkvu nechám do hneda opiecť a po chvíľke pridám vývar. Mrkva krásne zmäkne a môžeme ju s tyčovým mixérom rozmixovať na jemnú kašu.
Hneď pridáme všetky pretlaky a miešame. Pozor polievka je dosť hustá a treba ju prikryť, lebo strieľa. ♥ Ja vždy do pohárov od pretlaku nalejem trosku vody a vypláchnem ich do polievky. Polievka aspoň trošku zredne a krásne vypláchne poháre. Pridáme všetky potrebné koreniny a necháme variť.
Kým sa polievočka varí spravíme na panvici a masle krutóny z pečiva, čo sme doma našli. Pečivo nakrájame na drobné kúsky a opečieme do chrumkava.
Polievku podávame s nastrúhaným syrom alebo nakrájaný na kocky spolu s krutónmi.
Dobrú chuť.♥
Mňam, hned by som si dal taku polievočku a aj kuchárku ❤
♥ ty moje zlatíčko cez týždeň ju uvarím.
Vyskúšal som tvoj recept a je exkluzívny… 100bodov
To ma teší 🙂 my tu polievku zbožňujeme