- 10 minút príprava
- 20 minút pečenie na 200°C
Ideálny super rýchly jesenný koláč z domácich jabĺk od suseda. 🙂 Je extra vláčny!
Suroviny
- 2 ks Vajcia
- 130 gr Kryštálový cukor
- 1 dl Olej
- 200 gr Múka polohrubá
- 1,5 káv. Lyžičky Sóda bikarbóna
- 3 - 4 ks Jablká
- 1 káv. Lyžička mletá škorica
- Džem/lekvár
- Strúhaný kokos
Postup
- 1
S ručným mixérom rozšľaháme celé vajcia (2ks) s kryštálovým cukrom (150 gr) potom pridáme olej (1 dl).
- 2
Do zmesi pomaly sypeme polohrubú múku (200gr) spolu so sódou bikarbónou (1,5 kávovej lyžičky). Po vymiešaní do cesta nasypeme nastrúhané jablká so škoricou (cca 1 kávovú lyžičku) a znovu miešame. Ja strúham jablká v celku aj so šupkou, ale je to na Vás.
- 3
Cesto vylejem do pripravenej formy. Ja používam klasickú formu na tortu (26cm). Na spodok natiahnem papier na pečenie a vylejem cesto. Ak nemáte papier na pečenie je potrebné formu potrieť olejom a vysypať múkou.
- 4
Koláč pečieme pri 200 stupňoch približne 20 minút.
- 5
Po upečení a vychladnutí natriem na vrchnú časť jemnú vrstvu lekváru a trošku posypem kokosom. Ale iba ak doma máme HOTOVO 🙂